Szél Bernadettet első fokon elítélték rágalmazás miatt

2023. március 8. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Rágalmazás vétségében első fokon bűnösnek találta a bíróság Szél Bernadettet, mert a volt országgyűlési képviselő közzétett egy rendőrségi határozatot, amelyben Tarnai Richárd Pest vármegyei főispán neve is szerepelt. Szél Bernadett korábban feljelentést tett a zsámbéki hulladéklerakót rekultiváló cég ellen, mert a telepet megfigyelő civilek szerint rendszeresen nagy mennyiségű kommunális hulladékot szállítanak be és földelnek el ott kezeletlenül írja a Hvg.hu.

Szél az ügyben eredetileg ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, de az Érdi Rendőrkapitányság később megnevezte az ügy egyik szereplőjét, Tarnai Richárdot. Az ügy hatáskör hiányában átkerült a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészséghez, de a kiadott határozatban hozzátették, hogy az ügyben hivatali vesztegetés bűntett gyanúja miatt is nyomoznak. Ezt a határozatot osztotta meg Szél. Tarnainak az volt a baja, hogy szerinte Szél Facebook-posztja azt a látszatot keltette, mintha ellene a rendőrség eljárást folytatna, írja a Magyar Nemzet.

Később a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki: eszerint az érdi rendőrség közleménye félreérthető, mint írták, „a rendőrségnek nincs tudomása, illetve az eddig elvégzett nyomozati cselekmények során sem nyert megállapítást olyan körülmény vagy adat, amely a névtelen bejelentésben szereplő állításokat alátámasztaná”.

A Hvg.hu kereste Szél Bernadettet, aki azt monda, álláspontja egybevág azzal, amit Hadházy Ákos megosztott. Hadházy azt írta: szerinte amint Szél Bernadett kikerült a parlamentből, „az ügy egy koncepciós perré vált, és amíg a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és természetkárosítás miatt tett feljelentését simán elutasították, rá perek sora várt. Most első fokon bűnösnek mondatott – egy neki címzett hivatalos rendőrségi dokumentum közzététele miatt.” Szél a döntéssel szemben fellebbezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!