Nem adott számlát, majd amikor az adóellenőrök elővették az igazolványukat, üvöltözni, ütni és üldözni kezdte őket az esztergomi büfés

2023. március 8. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt az esztergomi büfést, aki 2021 szeptemberében életveszélyesen megfenyegetett két adóellenőrt, akiknek a próbavásárlás után nem adott számlát, olvasható a Tatabányai Törvényszék közleményében.

A két adóellenőr az esztergomi büfénél két alkoholmentes sört vásárolt, melyet kifizettek, azonban a büfét üzemeltető férfi nem adott adóügyi bizonylatot, nyugtaadási szándékát sem jelezte, ezért az adóellenőrök felmutatták a szolgálati igazolványaikat, és közölték, hogy adóellenőrzést kívánnak lefolytatni.

A vádlott ekkor üvöltözni kezdett, az adóellenőröket a helyszín elhagyására szólította fel, illetve megöléssel fenyegette őket. Majd az egyik ellenőrt a vállánál többször meglökte, ezért az ellenőrök elmenekültek a helyszínről. A vádlott autóba ült, nagy sebességgel követte az adóellenőröket, akik ezután kértek rendőri segítséget.

Az Esztergomi Járásbíróság a szerdán tartott előkészítő ülésen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év 3 hónapra felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a férfit. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!