Jön két nap tavasz, aztán ismét hétvégére romlik el az idő

2023. március 8. – 11:52

Másolás

Vágólapra másolva

A következő napokban tovább enyhül az idő, bár sok felhő lesz felettünk, és időnként több helyen az esernyőkre is szükség lesz, írja az Időkép.

Szerdán még általában 9-15 fok közötti maximumokra van kilátás, de csütörtökön és pénteken szinte mindenhol tavaszias hőmérsékletekre számíthatunk. Az Északi-középhegység térségében mérhetjük majd a legalacsonyabb maximumokat, de itt is több fokkal 10 fok felett alakulhatnak a délutáni értékek mindkét napon. Máshol általában 14-20 fok közé melegszik a levegő csütörtökön és pénteken is,

a legmelegebb délnyugaton lehet, ott 20 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Ezen a két napon az egész országban élénk lesz a szél, és főként csütörtökön többfelé kialakulhat időnként eső, zápor is.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hidegfront érkezik, emiatt észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, eső, záporeső valószínű. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik. A csúcsérték 10-18 fok között alakul, dél felé haladva valószínűbbek a magasabb értékek.

Vasárnap felszakadozik a felhőzet és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és csökken a csapadékhajlam. Az északi, majd a délnyugati szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Délután 8-12 fokot mérhetünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!