Szavazhat, hogy Ákost vagy az Animal Cannibalst hallgatná szívesebben a margitszigeti szökőkútból

2023. március 3. – 13:11

Másolás

Vágólapra másolva

Megújul a margitszigeti zenélő szökőkút programja Budapest 150. születésnapjára, a megújuló zenei programba a nyolc legtöbb szavazatot elnyerő dal kerül be, ezeket május 6-ától lehet meghallgatni, és a rájuk komponált vízjátékot megcsodálni a Margitszigeten, derül ki Karácsony Gergely Facebook-posztjából.

A főpolgármester szerint a konkrét listát hosszas egyeztetések és mérlegelés után a Főkert szakemberei állították össze, akik „pontosan tudják, melyik dalra lehet, és melyikre nem lehet beprogramozni a vízsugarak táncát”.

Karácsony azt írta, hogy most csak a könnyűzenei blokkon változtatnak, a komolyzenei rész szakmai javaslatok alapján változatlan marad.

Szavazni március 12-ig lehet az enbudapestem.hu-n, a listában többek között Ákos, az Animal Cannibals, ByeAlex, a Budapest Bár, Caramel, Fábián Juli, Radics Gigi, Johnny K. Palmer és a Wellhello egy-egy dala is szerepel.

Nem sokkal a lista megjelenése után ByeAlex, énekes, dalszerző, az X-Faktor korábbi zsűritagja a Facebookon azt írta a Hé, Budapest című dalról, hogy „ha választhatok, ne az szóljon már tőlem!”. Szerinte ez egy jókedvű, de rossz dal, amit azért írt, mert a rádiók minden dalára azt mondták, hogy rosszkedvű. „Direkt írtam egy jókedvű (de rossz) dalt, hogy teszteljem őket, hogy csak engem nem szeretnek és kamuznak, vagy igazat mondanak-e… igazat mondtak… ” – írta ByeAlex.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!