Napsütéssel, enyhe idővel köszönt be a meteorológiai tavasz

2023. február 28. – 14:30

Másolás

Vágólapra másolva

Március 1. a meteorológiai tavasz első napja, és úgy tűnik, ehhez az időjárás is igazodni fog, írja az Időkép.

Szerdán reggel még csak északkeleten lesz derültebb az ég, emiatt itt lehetnek erősebb fagyok, akár -5, -7 fok is, az ország nagy részén azonban nem fog fagyni. Kezdetben délnyugaton gyenge eső, havas eső, hószálllingózás is előfordulhat, de napközben kelet felől egyre többfelé csökken a felhőzet, zavartalan napsütés veszi át a főszerepet. Több helyen már 10-12 fokot mutathatnak a hőmérők.

Csütörtökön is megmarad a kettősség: délnyugaton felhős, borongós időre, elszórtan kisebb esőre van kilátás 5-7 fokos maximumokkal. Máshol a napsütés lesz túlsúlyban, a fagyos hajnalt követően délutánra 8-13 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken is kellemes kora tavaszi időben lesz részünk, délen, délnyugaton több, máshol kevesebb felhővel. Csak néhol fordulhat elő gyenge eső. Az északnyugatira forduló szél főként északon, északnyugaton élénkülhet meg. 6-12 fok várható.

Hétvégén előreláthatólag hidegfront érkezik. Feltámad a szél, elszórtan lehetnek záporok, hózáporok és pár fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!