A hűtőktől kezdve a kukákig mindent közpénzből szerezhetnek be a felcsúti étterembe, amit Mészáros cége üzemeltethet majd

2023. február 28. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatódik az uniós pénzből rendbe tett, majd közpénzből turisztikai attrakcióvá átalakított felcsúti záportározó fejlesztése. A tó mellett közpénzből felépített étterembe közpénzből szerezhetik be a berendezést is – írja az rtl.hu. A kivitelező cég a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Fejér B.Á.L. Zrt., az étterem üzemeltetője a szintén Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mészáros Gasztro Kft. lehet.

Felcsút 2017 áprilisában 234,9 millió forint uniós támogatást nyert környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésére. A beruházás része volt a záportározó rekonstrukciója is. 2020-ban az önkormányzat a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) „egyedi döntés” alapján (erről bővebben a 24.hu cikkében olvashat) kapott közel másfél milliárd forint közpénzt a tározó környezetének turisztikai célú fejlesztésére.

A fejlesztés részét képezte egy Hattyú-híd, egy mesterséges sziget a helyreállított tavon, egy étterem és egy látványterasz is.

A kivitelezést Mészáros Lőrinc, egykori felcsúti polgármester családi cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. nyerte el bruttó 1,1 milliárd forintért. A közbeszerzésre csak ők jelentkeztek.

Fotó: Google Street View
Fotó: Google Street View

Nemcsak az étterem épülhet fel közpénzből, a berendezést is abból szerezhetik meg: áruátvevő mérleget, a raktári kézikocsit, a fém öltözőszekrényeket, az automata kávéőrlőt, a hűtőket, a szekrényeket, a tűzhelyeket, a húsdarálót, a pizza-előkészítő asztalt, a fedeles hulladék- és moslékgyűjtőt és moslékoló asztalt is közpénzből biztosítják, így az üzemeltető már konyhai berendezéssel együtt kaphatja meg az éttermet. Az üzemeltetésre kiírt pályázatra egyetlen jelentkező volt:

a Mészáros Gasztro Kft., Mészáros Lőrinc érdekeltsége.

A 444.hu cikke szerint ez a cég már más éttermeket, étkezdéket is üzemeltet a környéken.

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben (EKR) a napokban közzétett Felcsúti Tó étterem eszközbeszerzése – II. ütem nevű eljárásban konyhai eszközöket, mobil jégpályát és kültéri mobíliákat szereznek be. Ennek az az érdekessége, hogy tavaly júliusban az I. ütemben még csak konyhai eszközök beszerzésére, belsőépítészeti mobíliák beszerzésére és kültéri mobíliák beszerzésére kerestek vállalkozókat. A háromból csak a belsőépítészeti mobíliák beszerzésére érkezett érvényes ajánlat, az Arterior Komplex Kft. nettó 21,1 millió forintért szállíthat többek között asztalokat, székeket, foteleket, kaspókat és vécékeféket is az étterembe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!