Szexuális visszaélés miatt körözi a rendőrség az LMP volt politikusát

2023. február 27. – 13:20

Másolás

Vágólapra másolva

Kovács Gábor, korábbi LMP-s politikus ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adott ki elfogatóparancsot a rendőrség, írja a Blikk. A 67 éves férfi nem ismeretlen a közéletben, hiszen korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt. Kovács Gábort 2017-ben az LMP úgy mutatta be, mint a következő választáson induló egyik jelöltjét. A Blikk délelőtt még azt írta, hogy Kovács jelenleg is az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja, azonban ezt a párt közleményében cáfolta:

„A megjelent sajtóhírekkel ellentétben Kovács Gábornak semmilyen jogviszonya nincs az LMP-Magyarország Zöld Pártjával, az említett személlyel kapcsolatban nem állunk.”

A párt szerint Kovács Gábor tagsági jogviszonya 2017-ben megszűnt. „Az LMP elítél minden gyermekek ellen elkövetett bűncselekményt, és a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását támogatja az ilyen esetekben.”

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat eljárást – erősítette meg a rendőrség a Blikk információt. „A bűncselekménnyel gyanúsítható férfi ellen a hatóság elfogatóparancs adott ki, az eset körülményeiről és a nyomozás részleteiről bővebb információval nem szolgálhatunk.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!