A Momentum elnöke Orbánnak: Amíg Putyin meg nem engedi, addig egy szalmaszálat sem mer arrébb tenni

2023. február 27. – 15:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A momentumos Gelencsér Ferenc azt kérte Orbántól, bólintson, ha nemcsak válasza, de témafelvetése sincs azokra a problémákra, amik a magyarokat érinti. Az is érdekli, mit gondol Orbán a végrehajtói karról, aminek elnöke, Schadl György épp letartóztatásban van, vagy úgy általában a Völner–Schadl-ügyről és az akkumulátorügyről.

Gelencsér szerint nincs még egy olyan politikus az országban, akit ennyire érdekelne a gendertéma, mint Orbán, így aztán azt javasolja neki, hogy „jelentkezzen egyetemre, végezzen el egy képzést, mélyítse el a tudását”. Azt is javasolja neki, hogy intézze el a személyes ellentétét Soros Györggyel, ne a magyar népet terhelje állandóan a sorosozással.

Mitől fél? – kérdezte Orbánt arról, hogy miért nem járt még Kijevben, az uniós vezetők közül egyedül. „Amíg Putyin meg nem engedi önnek, addig egy szalmaszálat sem mer arrébb tenni”, mondta a miniszterelnöknek.

Ezután egy perc néma csendet kért az ukrajnai háború egyéves évfordulójára, mire valaki bekiabálta: „ez a legjobb része a beszédnek”.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!