A Jobbik Orbánnak: Ha Magyarország harcolna Oroszországgal, akkor melyik négy megyét adná oda az oroszoknak?

2023. február 27. – 15:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A jobbikos Lukács-László György szerint Orbán beszéde a termelési mutatókról szólt, de kihagyta belőle, hogy a kormány bezárt 366 postafiókot, 129 rendőrségi épületet, 200 háziorvosi ügyeletet pedig megszüntetnek. Emellett Magyarországon volt a legnagyobb élelmiszer-drágulás, erről pedig szerinte Orbán szintén nem beszélt.

A háborúról a képviselő azt mondta, ez egy igazságtalan háború, de amikor Orbán azonnali tűzszünetről beszél, akkor ahhoz hozzá kéne tenni, hogy a békéhez hosszabb szakasz vezet. „Ha Magyarország harcolna Oroszországgal, akkor melyik négy megyét adná oda az oroszoknak?” Mert Ukrajnában most ez lenne a helyzet, mondta Orbánnak. A képviselő felemlegette, hogy Orbánnak milyen jó kapcsolata van az agresszor Oroszországgal.

A magas inflációról Lukács-László azt mondta Orbánnak, „amit most tesznek, az eső után köpönyeg”. Majd arról kérdezte Orbánt, miért szavazta meg a szankciókat, ha ennyire ellenzi azokat? „Önt szankciókirálynak nevezik a háta mögött”, mondta a jobbikos képviselő, aki szerint a kormány a rezsivédelemből kihagyta a legkisebb vállalkozásokat. A képviselő szerint az inflációt nem lesz könnyű letörnie a kormánynak, „a kommunista stílusú ársapkákkal” pedig senkit nem lehet megvédeni, azok csak az inflációt gerjesztik.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!