Korábban 1,5 milliárdot költöttek a szigetszentmiklósi stadionra, azóta a műfüves pályák is eltűntek

2023. február 25. – 08:21

Másolás

Vágólapra másolva

A korábbinál is elhagyatottabb az a terület Szigetszentmiklóson, ahová a tervek szerint egy stadion épült volna, és aminek építését 2018-ban félbehagyták, miután már 1,5 milliárd tao támogatást költöttek rá – derül ki Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő Facebook-videójából. Már a korábbi műfüves pályák sincsenek meg.

A 3,5 milliárdosra tervezett projekt nagyjából 60 százalékos készültségnél tartott, amikor 2018-ban félbehagyták az építkezést. Regionális utánpótlásközpontnak szánták az 1700 fős stadiont, 150 férőhelyes parkolóval, villanyvilágítással ellátott két élő füves és egy műfüves nagypálya lett volna itt. A félbemaradt beruházás a helyi focicsapatot is bedöntötte, a klub 2,7 milliárdos tartozást hagyott maga után, írta korábban az Átlátszó.hu. Az NB II.-t is megjárt csapat azóta feloszlott, és az egykor híres utánpótlás megszűnt. Az esetről itt írtunk bővebben.

A taorendszer 2011-es bevezetése óta 2019-ig több mint 600 milliárd vándorolt a sportegyesületekhez és sportszövetségekhez. A hat támogatott csapatsportág közül (futball, kosárlabda, kézilabda, vízilabda, jégkorong, röplabda) messze a futball kapta a legtöbb pénzt, nyolc év alatt mintegy 275 milliárdot. A felcsúti Puskás Ferenc Akadémia a taorendszer egyik legnagyobb nyertese: az akadémián és a profi csapatot működtető kft.-n keresztül 2019-ig 68 milliárd forint támogatáshoz jutottak a cégek felajánlásai révén. Sok helyen történtek visszaélések a közpénznek számító támogatásokkal, a Magyar Labdarúgó-szövetség 30 esetben tett feljelentést.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!