Havazással érkezett meg a hegyekbe a hidegfront

2023. február 25. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

Havas esőt, havazást hozott a hegyekbe a felettünk átvonuló hidegfront, írja az Időkép. Hó esett többek között a Kékestetőn, a Nagy-Hideg-hegyen és Hajag-tetőn is.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

A front szombaton napközben sokfelé okoz esőt, záporokat, az északi hegycsúcsokon havas eső, havazás, míg a déli tájakon zivatarok is kialakulhatnak. Szintén délen kell készülni nagyobb mennyiségű csapadékra: szombat éjfélig helyenként 15-20 milliméter is lehullhat. A nyugati-északnyugati szél is megerősödik, a Dunántúl északi felén és a főváros térségében viharos lökésekre is lehet számítani.

Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra zivatar, eső és széllökések miatt.

A hidegfront szombaton gyorsan átrobog felettünk, de mögötte nagy mennyiségű hideg levegő zúdul be észak felől. Ennek hatására vasárnapra jelentősen visszaesik a hőmérséklet: napközben sokfelé az 5 fokot sem fogjuk elérni. Vasárnap főként délen kell még csapadékra készülni, de ekkora már a magasban érkező fagyos levegő hatására több helyen havas eső, havazás, hózáporok alakulhatnak ki a kissé szeles, többnyire felhős időjárás mellett.

Hétfőn általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként előfordulhat hózápor, havas eső, nagyobb eséllyel délen és keleten. Az északi, északkeleti irányú szelet sokfelé kísérhetik erős lökések. A minimum-hőmérséklet általában -7 és +1 fok között alakul. Kora délutánra 1-7 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!