Az ügyészség vádat emelt egy házaspárral szemben, akik négy hónapig éheztették két és fél éves gyereküket

2023. február 23. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

A Vas Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a házaspárral szemben, akik hónapokon keresztül éheztették, bántalmazták, elhanyagolták két és fél éves gyermeküket, ami miatt a gyerek tavaly februárban meghalt, írja az Ügyészség.hu sajtóközleményében. Mivel a házaspár legalább négy hónapig nem adott megfelelően enni a gyereknek, ezért az lefogyott, viselkedése, fejlődése romlott. Az ügyészség közleménye szerint a gyerek leépülését észlelték a szülők, ennek ellenére nem tettek semmit.

A gyermek többször leesett az ágyról, ruha nélkül feküdt a földön, emiatt megfázott, majd gennyes tüdőgyulladása alakult ki. Az ügyészség szerint halála megfelelő gondozás, ápolás és ellátás esetén elkerülhető lett volna.

A házaspárnak rajta kívül még négy gyereke van, róluk sem gondoskodtak megfelelően: az alapvető higiéniai feltételeket nem biztosították nekik, a gyerekek szobáját nem takarították. Olyannyira, hogy az ételmaradékokat, a vizeletet és székletet sem takarították fel, ezért fertőzésveszély állt fenn.

A Vas Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakat különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. Velük szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás, foglalkozástól eltiltás kiszabását és szülői felügyeleti joguk megszüntetését indítványozta.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!