Jelentősen átalakították az RTL felsővezetését

2023. február 23. – 13:06

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentősen átalakította Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a csatorna működését és a felsővezetését is, írja az RTL sajtóközleményében. Az RTL Magyarország vezérigazgatója másfél évvel ezelőtt kezdett el egy transzformációs folyamatot, amivel az volt a célja, hogy megújítsa az RTL Magyarország hosszú évek óta változatlan struktúráját, és olyan, hatékonyabb döntéshozatali folyamatokat tegyen lehetővé, amik nem csak a lineáris, de a digitális piacokon is megállják a helyüket.

Az átalakítás közben Vidus Gabriella létrehozott egy új vezetői testületet, az Executive Committee-t (EC-t), melynek tagjaivá olyan vezetőket nevezett ki, akiket egy-egy terület stratégiai és pénzügyi felelősségével ruházott fel. Ez a korábbinál nagyobb hatáskört jelent a testület tagjainak. Az EC Vidus Gabriella vezérigazgató vezetésével elsősorban az egyes területek hosszútávú stratégiáival foglalkozik a vállalat sikeres jövőjének megteremtése érdekében. Az EC tagjai az operatív döntéseket megtartják a saját területüknél.

Vidus Gabriella – Fotó: RTL Magyarország
Vidus Gabriella – Fotó: RTL Magyarország

„Beléptünk új, digitális piacokra, amelyek már más üzleti logikával működnek, ez pedig gyorsabb és komplexebb döntéshozatalt igényel részünkről. Vezetőtársaim erre kapnak tőlem szélesebb felhatalmazást (…)” – nyilatkozta Vidus Gabriella.

A transzformációs folyamat részeként átalakultak az egyes vezetőségi tagokhoz tartozó területek is.

  • Kolosi Péter, mint Chief Content Officer felel az összes szórakoztató, hír- és infotainment illetve saját gyártású műsor fejlesztésért és gyártásáért, valamint az RTL programstratégiájáért.
  • Dudás Gergely Chief Revenue Officerként a teljes hirdetési és disztribúciós bevételekért felel, valamint az RTL+ szolgáltatás előfizetői bevételeiért, így a marketing és kommunikációs területért is.
  • Grósz Judit Chief Digital Officerhez tartozik a technológiai, broadcast és adatterület, valamint az RTL+ és az rtl.hu termékek technológiai támogatása.
  • Horváth Krisztina, Chief Financial Officer a megszokott pénzügyi területeken túl felel a folyamatok optimalizásáért és a befektetés-menedzsmentért.
  • Szabó Balázs magyarországi pozíciót is kapott: Chief Content Management Officerként az összes magyar RTL-es felület – digitális és lineáris egyaránt – optimális és hatékony tartalom menedzsmentjéért felel. Szabó Balázs emellett megtartja luxembourgi feladatait is, ahol a tartalombeszerzés mellett a kábelcsatornák és az RTL+ programing igazgatója marad.
  • A testület tagja még Gonda Gáspár, General Counsel. Az általa vezetett Corporate Office a jogi igazgatóságot, a compliance-t, a projektmenedzsmentet és a vállalati kommunikációt foglalja magában.
  • Az EC legújabb tagja még 2023. január 15. óta Endrei-Kiss Judit. Chief People Officerként az ő vezetése alá tartozik a teljes HR-terület, ill. minden szervezetfejlesztési, munkavállalói támogatással összefüggő feladat.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!