Mégis lehet választott kísérővel szülni a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban

2023. február 23. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

Két nappal azután, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórház közölte, a Szülészeti Osztályon folyó felújítási munkálatok miatt előreláthatóan három hétig nem lesz biztosítható a vajúdók elkülönítése, így hozzátartozót sem tudnak beengedni hozzájuk, úgy tűnik, mégis sikerült megoldást találniuk a problémára.

A Telex kérdésére a kórház csütörtökön közölte: „a lehető legrövidebb időn belül” újra áttekintették a szülőszobák átmeneti költöztetésének megoldási lehetőségeit, és

„sikerült olyan megoldást találnunk, amivel továbbra is biztosítható, hogy választott hozzátartozó vagy dúla jelen legyen a vajúdás és szülés ideje alatt”.

„A felújítás megkezdése óta nem kellett és a jövőben sem kell egyetlen páciensünket sem korlátozni jogában” – hangsúlyozták.

Jelenleg az ablakokat cserélik ki a szülőszobákban, a kórház tájékoztatása szerint a munkálatok három hétig tarthatnak. „Tekintettel arra, hogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórház szülészete elismert pácienseink körében, így bezárni azt átmenetileg sem kívántuk” – írta a kórház kedden.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!