Ne higgyen a csalóka tavasznak, csak kelleti magát

2023. február 22. – 10:59

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlanul tavaszi időjárás van az elmúlt napokban, egymás után dőlnek meg a melegrekordok, kedden például a Tolna vármegyei Bátán 20,6 fokot mértek, ami letaszította a trónról Homokszentgyörgy Mariettapusztát, ahol 1966-ban mért az OMSZ 19,9 fokot.

De rossz hírünk van, a szerdai 9-17 és a csütörtöki 8-16 fokos várható hőmérséklet után pénteken már esős idő ígérkezik, bár még akkor is 9-17 fokra készülhetünk. Az átlagosnál több fokkal enyhébb idő azonban ezzel véget is ér egy időre, írja az Időkép.

Szombatra a Brit-szigetek térségében egy anticiklon erősödik meg, melynek keleti peremén északnyugat felől erős hidegfront éri el térségünket. A front mögött felhalmozódott hideg, sarkvidéki eredetű levegő Európa nagy részét, így hazánkat is elárasztja,

vasárnap már csak 5 fok körüli maximumokat mérhetünk.

A front átvonulását többfelé kísérheti csapadék, valamint erős, viharos északnyugati-északi szélre kell számítani, ami még tovább ronthatja a hőérzetünket. A csapadék tér- és időbeli eloszlása, illetve az, hogy havazás is várható-e, még bizonytalan.

De egy dolog biztosnak tűnik: a front átvonulását követően újra mindenhol fagyhat éjszakánként, a leghidegebb tájakon -10 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!