Kilenc piros lámpa, húsz gyalogátkelő – videón rögzítette egy rendőrautó az autós üldözést

2023. február 21. – 14:06

Másolás

Vágólapra másolva

A Baleset-megelőzés Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amin az látható, hogy Szombathelyen egy autós a piros lámpát figyelmen kívül hagyva továbbhajt. Ezt követően kezdik üldözni a civil rendőrautóban (rendőri jelleg nélküli rendőrautó) járőröző rendőrök. Az autós akkor is folytatta a szabálysértéseket, mikor tudatában volt annak, hogy üldözik:

  • tízszer átlépte a záróvonalat;
  • szemben a forgalommal, jobbról-balról előzte a kocsikat;
  • húsz gyalogosátkelőn lassítás nélkül átszáguldott;
  • eközben pedig több mint kilenc piros lámpán hajtott át.

Miután kiértek a városi szakaszról, egy gyorsforgalmi úton folytatták az üldözést. A menekülő autós több szabályosan közlekedőt leszorított az útról, a közzétett videón többször is azt látni, hogy néha centiken múlt az ütközés. Aztán lakott területre visszaérve a férfinek sikerült elmenekülnie, de rövid időben belül el is kapták a rendőrök.

Kiderült róla, hogy nem véletlen menekült: az ámokfutást reintegrációs őrizet ideje alatt követte el, valamint több rendőrkapitányság is büntetőeljárást folytat ellene közlekedési és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt. Ezen túlmenően a férfinek jogosítványa sem volt. Elfogása után előállították, többrendbeli közúti veszélyeztetés bűntett elkövetése, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!