Piros pontot kapott Lázár János Márki-Zay Pétertől

2023. február 21. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

„Itt végre nem az egyéni, hanem a közösségi érdekek domináltak, bravó!” – írta Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, aki szerint a május 1-jétől bevezetendő vármegyebérlet és országbérlet jó megoldás.

„Piros pont Lázár Jánosnak”

– üzente Hódmezővásárhely polgármestere az építési és közlekedési miniszternek. Márki-Zay azt írta, hogy „egy régóta időszerű és gazdaságilag-környezetvédelmileg is racionális megoldás” a vármegyebérlet bevezetése.

A polgármester szerint ők pont ebben a szellemben újították meg a hódmezővásárhelyi buszközlekedést, amit „Lázár János minden erővel igyekszik ellehetetleníteni”. Márki-Zay hozzátette, hogy a 2000 forintért igénybe vehető buszjáratok egyre népszerűbbek, ezért néha még mentesítő járatokra is szükség van.

„A politikai kultúraváltás jegyében mindig elismertem a politikai ellenfelek eredményeit, sikereit”

– zárta gondolatait. Szerinte hiába tart ki öt éve a tisztesség mellett, a gesztusai egyelőre viszonzatlanok maradtak. Tavaly, a választást követően Márki-Zay Péter és Lázár János – aki a térség országgyűlési képviselője is – „fegyverszünetet” jelentettek be. Lázár akkor azt mondta, hogy azt szeretné, ha nagyvonalúbb lenne a politika.

A miniszterelnök szombati évértékelő beszédében jelentette be, hogy május 1-től bevezetik a 9450 forint vármegyei bérletet és a 18 900 forintos országbérletet, amivel a MÁV és a Volánbusz helyközi járatain lehet majd utazni. A bérlettípusok bevezetését a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) keményen bírálata, szerintük több probléma is van a konkrét intézkedéssel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!