Egy férfi megpróbált megerőszakolni egy nőt Pécsen, majd annyira megverte, hogy a nő félig lebénult

2023. február 15. – 10:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Pécsi Járásbíróság február 14-én elrendelte egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra szexuális erőszak bűntette, testi sértés bűntette és kifosztás bűntette alapos gyanúja miatt – derül ki a Pécsi Törvényszék szerdai közleményből.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi február 11-én, az esti órákban jelent meg egy nő és élettársa ingatlanánál. Az udvaron tartózkodó nőt kirángatta az utcára, ahol több alkalommal megütötte, fojtogatta, a ruházatát pedig részben letépte róla.

A férfi megpróbálta megerőszakolni a nőt, de ez nem sikerült neki, ezért a nőt a kertkapuhoz vonszolta és közölte az élettársával, hogy ebben az állapotban talált rá a ház előtt.

A nő a bántalmazás miatt arc- és agykoponya-zúzódást szenvedett, közvetett agyi infarktus érte, és a bal oldala lebénult.

A férfi elvette a nő mobiltelefonját is, amit később a lakóhelyén megtaláltak, és lefoglaltak.

A férfi éppen a próbaidejét töltötte, és mivel „alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított megszökne, elérhetetlenné válna, illetve az eljárásban részt vevő egyéb személyek jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást”, a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság határozatát, így az végleges.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!