Hétfőtől ingyenes rákszűrésre mehet az ország több pontján

2023. február 13. – 04:56

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől csütörtökig az ország több pontján végez ingyenes egészségügyi állapotfelmérést és rákmegelőző szűrést a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége a Magyar Rákellenes Ligával és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK) együttműködve.

Az Ismerd fel időben! kampány első állomása hétfőn Budapesten lesz a Groupama Arénánál. Az ilyen szűrések előnye, hogy egy helyen viszonylag rövid idő alatt több fontos alapvizsgálaton vehet részt az ember.

A Groupama Arénánál 10 és 16 óra között az NNK szűrőbuszán a következő vizsgálatokat végzik el: vérnyomásmérés, vércukormérés, koleszterin- és trigliceridszint-meghatározás, férfiaknak a prosztata megbetegedéseinek szűrésére használt PSA-mérés, a szívet és érrendszert vizsgáló kardiovaszkuláris állapotfelmérés, csontsűrűségmérés, testösszetétel-analízis, életmódbeli tanácsadás, szájüregi szűrés, légzésfunkciós vizsgálat.

  • Kedden Pécsen tartanak szűrést (PTE ÁOK, Szigeti út 12.)
  • Szerdán Szegeden a Dóm téren.
  • Csütörtökön a debreceni Kossuth téren.

Mindenhol 10–16 óra között lehet menni a vizsgálatokra.

Hétfőn délután 4 órától Budapesten, Debrecenben, Pécsen és Szegeden egyszerre tart közös sétát a Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége a Magyar Rákellenes Ligával együttműködve. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a rákmegelőzésre, mert a rendszeres szűrés és az időben történő felismerés életet menthet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!