Elfogták a símaszkban, viperával idegenekre támadó társaság négy tagját

2023. február 12. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

Még szombaton elfogták a rendőrök a Budapesten idegenekre támadó, többségében külföldiekből álló társaság négy tagját – írja a Police.hu. A BRFK egy magyar nőt, egy külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntette és annak előkészülete miatt hallgatott ki, majd vett őrizetbe.

Mint korábban írtuk: szombaton került fel az internetre több olyan videó, amelyeken a budapesti Gazdagréten nyolc fő hátulról viperával megtámad, leüt, majd paprikaspray-vel lefúj egy férfit. Egyes oldalak szerint a támadók többségében német antifasiszták voltak, akik szélsőjobboldali megemlékezőnek nézték az utcán sétáló férfit.

Az ügy előzménye, hogy szombaton volt az 1945-ös budai kitörés évfordulója, amelyről magyar és német nemzeti radikálisok, szélsőjobboldaliak, nyilasok és nácik minden évben megemlékeznek. Az eseményre most már évek óta antifasiszta ellentüntetést is szerveznek, a két csoport idén is farkasszemet nézett egymással, de összecsapás nem történt (erről a 444 írt kicsit többet).

Az ellentüntetésre német antifasiszták is érkeztek, egyes portálok szerint ők támadtak rá pénteken Budapest több pontján általuk szélsőjobboldalinak vélt férfiakra. Bár azt, hogy a támadók valóban antifasiszta motivációkkal rendelkeztek volna, egyelőre senki nem erősítette meg, de a rendőrség közleményéből és a videófelvételekből erre is lehet következtetni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!