Akár kétórás késések is lehetnek, miután Rákos állomásnál leszakadt egy felsővezeték

2023. február 11. – 08:56

Másolás

Vágólapra másolva

Szünetel a vonatközlekedés a Keleti pályaudvar és Rákoshegy, valamint a Keleti és Pécel között, és több vonalon is jelentősen, akár 2 órával is megnőhet a menetidő, miután szombaton hajnalban Rákos állomásnál egy tehervonat áramszedője letört és leszakadt a felsővezeték – közölte a Mávinform a Facebook-oldalán.

Mint írják, a helyreállításig – bizonytalan ideig – szünetel a közlekedés a Keleti pályaudvar és Rákoshegy, valamint a Keleti és Pécel között. Az S76-os vonatok csak Pilisvörösvár és Angyalföld között közlekednek.

Pótlóbuszok közlekednek Rákoshegy és a Keleti pályaudvar, valamint Pécel és a Keleti pályaudvar között. A buszok folyamatosan fordulnak, azokkal nem biztosított a csatlakozás a vonatokhoz.

A hatvani és az újszászi vonalon az elővárosban jelentősen, akár egy órával hosszabb eljutási időkre kell számítani. A miskolci és a békéscsabai vonal távolsági InterCity közlekedésében 60-90, esetenként 90-120 perccel növekedhetnek az eljutási idők.

A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon:

  • A gödöllői S80-as vonatok nem közlekednek.
  • Az Agria és a Mátra InterRégió vonatok csak Pécelig közlekednek, onnan fordulnak vissza. Az S80-as vonatok helyett minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
  • Az InterCity-k Miskolc felől Gödöllőig, esetenként Hatvanig közlekednek és onnan fordulnak. Az InterRégió járatokat lehet igénybe venni Pécelig, illetve Péceltől.
  • A Budapest-Miskolc-Hidasnémeti vonalon a feláras vonatok pót- és helyjegy nélkül igénybe vehetők.

A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon:

  • A sülysápi és a nagykátai S60-as vonatok nem közlekednek.
  • A szolnoki Z60-as, G60-as vonatok csak Rákoshegy állomásig közlekednek, onnan fordulnak. Az S60-as vonatok helyett megállnak minden állomáson és megállóhelyen.
  • A távolsági, Békés InterCity és a nemzetközi vonatok kerülő útvonalon, Cegléd felé, felől közlekednek Budapest-Keleti és Szolnok között.

Részletes információkat a Mávinform oldalán olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!