Pénteken napsütés lesz, hétvégén jöhet az eső minden formája

2023. február 10. – 08:25

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, szombaton és vasárnap viszont már változékonyabb lesz az időjárás, esőre, ónos esőre, záporra, helyenként havas esőre és kis szerencsével hóra is készülhetünk – írja az Időkép.

Pénteken sok napsütésre, száraz időre számíthatunk, legfeljebb fátyolfelhők sodródhatnak fölénk észak-északnyugat felől. A hőmérséklet kora délután 2–7 fok között fog alakulni. Az OMSZ előrejelzése szerint késő estére -8, 0 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton már több felhő lesz felettünk, és késő délutántól, kora estétől egy melegfront hatására helyenként eső, zápor is előfordulhat. Főleg a hegyekben, illetve északkeleten és keleten havas eső, kisebb havazás, néhol ónos eső is kialakulhat. Hajnalban -11 és -5, kora délután 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, éjszaka pedig -9, -3 fok közé hűlhet a hőmérséklet.

Vasárnap szintén változóan felhős-napos időre van kilátás. Helyenként egy-egy zápor, északkeleten, keleten délelőtt havas eső is előfordulhat. Az előző napokhoz képest jóval enyhébb lesz a hajnal, -3 és +5 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 4–10 fokot mérhetünk majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!