Dandártábornoknak, titkosszolgálati vezetőnek és jogásznak is kiadta magát egy Pest vármegyei csaló

2023. február 10. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Központi Nyomozó Főügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt kezdeményezte egy 55 éves Pest vármegyei férfi és két társának letartóztatását – derül ki az ügyészség közleményéből.

A megalapozott gyanú szerint a férfi valótlanul dandártábornoknak, esetenként titkosszolgálati vezetőnek adta ki magát, de gyakran nevezte magát adó- és jogi ügyekben jártas szakembernek, vagy egyetemi oktatónak is.

A férfi azt állította, hogy magas beosztású ügyészeket és más hatósági vezetőket ismer, akiken keresztül vesztegetési pénz kifizetése ellenében különböző eljárásokban tud kedvező eredményeket elérni.

A valóságban viszont semmilyen kapcsolatokkal nem rendelkezett, és semmilyen ügyre nem volt ráhatása. Ennek ellenére

évekig fent tudta magát tartani abból, hogy pénzt csalt ki emberektől a kapcsolataira hivatkozva.

Volt olyan személy, akivel sikeresen hitette el, hogy négymillió forintért cserébe a kapcsolatain keresztül az ellene indult komoly tárgyi súlyú büntetőeljárásban eléri, hogy csak enyhébb, felfüggesztett szabadságvesztés büntetést kapjon.

A nyomozás során az ügyészség február 7-én hat helyszínen végzett összehangolt eljárási cselekményeket. Az ügyben eddig öt gyanúsítottat hallgattak ki, és az ügyészség eredményesen indítványozta három személy letartóztatásának elrendelését. Az eljárás további gyanúsítottjai az 55 éves férfi bűncselekményeinek elkövetését segítették.

Az elfogásáról videó is készült:

Az ilyen típusú cselekmények megvalósításában részt vevő valamennyi személy magas büntetési tételű bűncselekményt követ el attól függetlenül, hogy a korrupciós pénzt csak felajánlja, esetleg átadja vagy átveszi, hasonlóan azokhoz, akik bármilyen módon segítik az elkövetést – figyelmeztet az ügyészség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!