Nem nyit ki a BME Stoczek utcai menzája az energiaárak és a menza állapota miatt

2023. február 8. – 08:00

Másolás

Vágólapra másolva

Eredménytelenül zárult a Budapesti Műszaki Egyetem Stoczek utcai menzájára kiírt pályázat, így nem nyit ki tavasszal a menza. Orosz Anna, Újbuda momentumos képviselője a Facebookon tett közzé erről egy hallgatóknak kiküldött tájékoztató levelet. A Verseghi-Nagy Miklós kancellár aláírásával megjelent levélben az áll, hogy többször is közzétették az üzemeltetésre kiírt pályázatot, de nem érkezett rá ajánlat a megnövekedett energiaköltségek miatt, illetve mert az épület korszerűsítésre szorul. Azon dolgoznak, hogy szeptemberben újra kinyithasson majd.

Addig március elsejétől a Műegyetemi Hallgatók Kft. által üzemeltetett büfék kínálatát bővítik: egyes büfékben lehet majd előre csomagolt leveseket, főételeket, salátákat venni, illetve előrendelési lehetőséget is biztosító menzai menükínálatot biztosítana majd.

A Telex kérdésére a BME Kommunikációs Igazgatósága megerősítette a hírt. Azt írták: „A Stoczek utcai étterem idén tavasszal nem nyit ki az üzemeltetésre kiírt pályázatok eredménytelensége miatt, ami a megnövekedett energiaköltségekkel és a menzaépület állapotával indokolható. A BME vezetése a fentiekről tájékoztatta az egyetem polgárait.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!