Oktatási Hivatal: Akinek van eredeti kölcseys irodalom-munkafüzete, annak marad is

2023. február 7. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Az Oktatási Hivatal nem hívja vissza a félreérthető irodalom-munkafüzetet, de azért az újakat már egy új borítóval nyomják – derült ki a hivatal a Telex kérdéseire adott válaszából.

Azért kerestük meg az Oktatási Hivatalt, mert pár napja futótűzszerűen tarolta le a magyar internetet az, hogy a hetedikesek egyik irodalommunkafüzet-változata olyan borítóval készült, mintha szorgos kezek meghekkelték volna a kötetet kiadó hivatalt. Pár nappal később a Tankönyvkatalógusban már egy új borítóval jelent meg a munkafüzet, ennek részleteiről kérdeztük a hivatalt.

„Az Oktatási Hivatal tankönyvszerkesztői a hazai klasszicista szobrász, Ferenczy István Kölcsey Ferencet ábrázoló alkotását helyezték a 7. osztályos irodalom munkafüzet borítójára. Az alkotás öncélú értelmezésétől az Oktatási Hivatal elhatárolódik. A félreértelmezések elkerülése érdekében a munkafüzet borítóját a Hivatal saját munkával, plusz költség nélkül megváltoztatta”

– olvasható a Telexnek küldött válaszlevélben.

Azt is írták, hogy az iskolákba eddig eljuttatott munkafüzetek a tanulóknál, pedagógusoknál maradnak, de az idén nyomtatott példányok is azzal a borítóval készülnek majd, ami a Tankönyvkatalógusban is látható.

Erről a két borítóról van szó:

A 7. osztályos irodalom-munkafüzet borítói – Fotó: Oktatási Hivatal
A 7. osztályos irodalom-munkafüzet borítói – Fotó: Oktatási Hivatal

A borítókról itt és itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!