32 embert zsúfolt be furgonja levegőtlen rakterébe egy szenegáli férfi

2023. február 7. – 09:41

32 embert zsúfolt be furgonja levegőtlen rakterébe egy szenegáli férfi
A szenegáli férfi furgonjának levegőtlen, ülések nélküli raktere, ahova 32 embert zsúfolt be – Forrás: Magyarország Ügyészsége

Másolás

Vágólapra másolva


A Kunszentmiklósi Járási Ügyészség embercsempészés és sanyargatás miatt emelt vádat egy szenegáli férfival szemben, aki furgonja szűk rakterébe 32 embert zsúfolt be.

A vádirat szerint az Olaszországban élő szenegáli férfi négyezer euróért cserébe vállalta azt, hogy a Szerbiából érkező illegális bevándorlókat furgonjával elviszi a magyar–osztrák határig, hogy onnan Nyugat-Európába mehessenek tovább. A vádlott üzenetben kapott GPS-koordináták alapján tavaly október 14-én elvezetett egy földút melletti erdős területre, ahol 17 pakisztáni, 12 indiai és 3 afgán utas ült be az autó ülések nélküli rakterébe.

Miután a férfi az utasokkal útnak indult, a kunszentmiklósi rendőrök Apostag községében igazoltatni akarták, ő azonban a rendőri jelzésre nem állt meg. Menekülni kezdett az utasokkal teli furgonnal, de útközben durrdefektet kapott. Ezután kiugrott az autóból, és megpróbált elfutni a rendőrök elől, akik 150 méter üldözés után utolérték és elfogták.

A furgon mindössze hat négyzetméteres rakterében összezsúfolódott 32 utas nehezen kapott levegőt, és mivel a sofőr gyorsan is vezetett, így volt, hogy egymásra is estek, de senki nem sérült meg.

Az ügyészség a letartóztatott férfit az embercsempészés súlyosabban minősülő bűntettével vádolja, indítványozták a börtönbüntetés kiszabását, valamint azt is, hogy a férfit utasítsák ki Magyarországról. A vádlott szenegáli férfi ügyében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!