Fizetőssé válik a Citromail

2023. február 7. – 12:07

Másolás

Vágólapra másolva

Fizetőssé teszi a Citromail emailküldő rendszerét a szolgáltatás norvég tulajdonosa, a Fjordmail International – írja a HWSW. A változásról üzenetben értesítették a felhasználókat, akik döntési helyzetbe kerültek: tavasztól vagy fizetnek havonta 1999 forintot negyedéves vagy éves előfizetésükért, hogy továbbra is használhassák Citromail-fiókjukat, vagy otthagyják az eddig ingyenes levelezőprogramot, és átpártolnak más szolgáltatókhoz.

A levél szerint a felhasználóknak április 12-ig van lehetőségük aktiválni az előfizetést. Arról viszont nem esik szó, hogy mi történik akkor, ha valaki ezt nem teszi meg, vagy nem időben aktiválja az előfizetést, de feltehetően ilyen esetben a felhasználó fiókja törlődik majd a rendszerből.

A Citromail egykor az egyik legnagyobb hazai ingyenes emailszolgáltatásnak számított, egy ideje azonban a hazai tulajdonosok sem látnak benne jó üzletet. A rendszert tavaly nyáron eladta a Centrál Médiacsoport Zrt. a publikus webmailrendszereket és híroldalakat üzemeltető norvég Fjordmail Internationalnek, ami ezzel megszerezte első kelet-európai érdekeltségét.

Az előfizetés mellett a cég más átalakításról is beszámolt a felhasználóknak küldött üzenetben. A tervek szerint február végéről teljesen eltűnhetnek a reklámok a Citromail felületéről, mobilkompatibilissé válik a kezelőfelület, és azt is bejelentették, hogy február végétől minden felhasználó 10 GB-nyi tárhelyet kap a postafiókjának.

A változással kapcsolatban kérdéseket küldtünk a norvég szolgáltatónak, amint válaszokat kapunk, cikkünket frissítjük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!