Városi cipőben, könnyű szövetnadrágban indult a Nagy-Hideg-hegyre, a hegyimentők hozták le

2023. február 6. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat az oldalán írta meg, hogy vasárnap délután a segítségüket kérte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelem egy kihűlt túrázó megkeresésében és mentésében. A hegyimentők felvették a kapcsolatot a segélykérővel, így tudták meg, hogy egy fiatal párról van szó, akik a Csóványosról a Nagy-Hideg-hegy felé tartottak késő délután.

A Szabó-kövek környékén azonban megálltak, mert a fiatal hölgy nem tudott továbbmenni, a városi cipője és könnyű szövetnadrágja addigra teljesen átázott, fájdalmai voltak, és nagyon fázott.

A hegyimentők gyorsan megtalálták a segítségkérőket a Szabó-köveknél. A huszonhárom éves nő addigra már nem érezte a lábait, a nadrágja egyes részei már keményre fagytak, és alig bírt lábra állni.

Forrás: A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat oldala
Forrás: A Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat oldala

A helyszíni ellátást követően a hegyimentők gyalog próbálták támogatni a kihűlt nőt a terepjáróig. Az Égés-tetőig ez sikerült is, onnan pedig kötélbiztosítással, hordággyal vitték le a várakozó mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a váci kórházba szállították további ellátásra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!