Maradnak a dermesztően hideg hajnalok, a Balaton is elkezdett befagyni

2023. február 6. – 11:44

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei év eddigi leghidegebb éjszakáján vagyunk túl, több helyen -10 fok alá csökkent a hőmérséklet, a leghidegebbet Nógrád megyében, Etesen mértek, ott -13,4 fokig hűlt le a levegő.

A hideg, fagyos időnek és a lecsendesedő szélnek köszönhetően állóvizeinken is megindult a jégképződés, reggelre

a Balaton déli part menti része is befagyott,

írja az Időkép.

Bár korcsolyázni egyelőre nem lehet a tavon, a következő éjszakákon is erős fagyok várhatók, így mind nagyobb területen fagyhat be a tó.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, de a keleti országrészben időszakosan megnövekedhet a felhőzet. Csapadék nem valószínű, legfeljebb néhol lehet hószállingózás, esetleg gyenge havazás. Az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon és a keleti megyékben élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 és -5 fok között alakul, de a fagyzugos, szélcsendes helyeken ennél is hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

Szerdán többnyire gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. Az északi, északkeleti szél keletire fordul, és napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -9, -3 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután -1, +4 fokra számíthatunk.

Csütörtökön derült vagy gyengén felhős idő várható csapadék nélkül. A keleti, délkeleti szél napközben időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10, -5 fok között valószínű, de a fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. Kora délután 0, +5 fokra számíthatunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!