Dízelhiány alakulhat ki a kormány szerint a szankciók miatt, a Mol szerint nem lesz baj

2023. február 5. – 21:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Életbe lépnek az orosz olajra kivetett uniós szankciók (a hatodik csomagban volt), így mostantól csak azok a tagállamok importálhatnak orosz olajat, akik más forrásból nem tudják beszerezni a nyersanyagok, de ezek az országok is csak a hazai piacon adhatják el az így készült üzemanyagot.

A kormány, ahogy eddig az összes szankciót, ezt is megszavazta, és a bejelentéskor Orbán Viktor azt mondta, hogy nem lesz baj, sikerült elkerülni a gazdasági atombombát. Most az RTL Híradó szerint az Energiaügyi Minisztérium szerint a szankció miatt Európában akár dízelhiány és az olajtermékek drágulása is várható.

A Fókusznak nyilatkozó szakértő azt mondta, hogy ellátási nehézségekre nem kell számítani, de az árak csökkenésére sem érdemes. A Mol az RTL megkeresésére azt nyilatkozta, hogy felkészültek a mától életbe lépő szankciókra, nem lesz fennakadás. Emellett pedig a finomítók fejlesztése is a várt ütemben halad, így egyelőre a tervezett időpontban tudnak majd az orosztól különböző típusú kőolajat is feldolgozni.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!