Eloltották az égő pincéjét, erre a károsult elvágta a tűzoltók tömlőjét

2023. február 3. – 10:11

Másolás

Vágólapra másolva

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves patvarci férfival szemben, aki a portáján kigyulladt tűz oltása után a tűzoltók tömlőjét egy késsel átvágta – írta a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

2022 júliusának egyik éjszakáján a vádlott házának udvarán, egy domboldalba vájt pincében tűz ütött ki. A tüzet a Szécsényi Katasztrófavédelmi Örs helyszínre érkező tűzoltói igyekeztek megfékezni, eközben az ittas házigazda folyamatosan távozásra szólította fel őket.

Miután a tűzoltók a tüzet eloltották, a tűzoltószerek néhány percig felügyelet nélkül maradtak a sötétben, a vádlott ekkor a magasnyomású tűzoltó tömlőt egy késsel megvágta.

A tűzoltók a tömlőt minden használat után áttörlik, így még a helyszínen észlelték a rongálást, melynek következtében a magasnyomású tömlő használhatatlanná vált, ezzel a katasztrófavédelem 300 ezer forint kárt szenvedett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a büntetett előéletű férfival szemben, és szeretnék elérni a kár megfizetését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!