Kunhalmi szerint az MSZP nélkül nincs jóléti fordulat Magyarországon

2023. február 3. – 16:34

Másolás

Vágólapra másolva

Évadnyitóval röffentette be a következő évét az MSZP pénteken – az ellenzékben lévő pártok közül a másodikként, a Mi Hazánk után.

Az eseményt a „Fordulat Magyarországnak” nevezték el. Itt Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke arról beszélt, az elmúlt tíz év elvesztegetett évtized volt, és most baloldali fordulatra van szükség, demokratikus és jóléti fordulatra, amit szerinte az MSZP nélkül nem lehet megcsinálni.

Kunhalmi azt is fontosnak tartja, hogy mihamarabb elkezdődjenek a tárgyalások az ellenzéki pártok között, hogy sikeres legyen nekik a 2024-es önkormányzati választás.

Szerinte előválasztást is kellene tartani, mert attól nem félni kell, hanem azt megnyerni.

Az elmúlt hetekben a DK több más ellenzéki pártból is átvitt magához politikusokat, erről Kunhalmi azt mondta: „nem fogják hagyni, hogy helyben a többszörös győztes MSZP-s polgármestereket, a lakosság által elismert önkormányzati képviselőiket országos központokból zsarolják vagy kiszorítsák”. Szerinte „demokráciát nemcsak névleg kell hirdetni, meg nemcsak a nevünkben kell annak lenni, hanem úgy is kell viselkedni az év minden napján, minden órájában”.

Az MSZP másik társelnöke, Komjáthi Imre arról beszélt, az MSZP eddig még mindig balról nyert választást. Szerinte a szocialista párt ajánlata most az, hogy „biztonságot mindenkinek!” Azt javasolta, legyen egy világos szolgáltatási kör, ami minden magyart megillet, és az állam mindenképpen biztosít. Kezdeményezte, hogy az alapvető élelmiszerek áfakulcsát nullára csökkentsék, és hogy a 13. havi juttatásként 205 ezer forintot kapjon minden nyugdíjas.

Komjáthi szerint az MSZP „minden erejével a dolgozót védi”, és olyan Magyarországot akar, ahol a magyar vállalkozó évekre tud tervezni, nem forgatják fel az életét év közben megváltoztatott adójogszabályokkal. Közben finanszírozható, mindenkit ellátó egészségügyet akarnak. Meg szociális Európát, ahol „nem a nemzetközi nagytőke elvtelen kiszolgálása az elsődleges cél, hanem az esélyteremtés”.

Tüttő Kata, az MSZP alelnöke is felszólalt: szerinte az, hogy jövőre egy napon lesznek az EP- és az önkormányzati választások, az kettő az egyben, „ez az, amit én már samponban sem szerettem”. Arra is kitért, hogy „nagy a várakozás személyével kapcsolatban”. Erről azt mondta, „nyugi, itt vagyok”. A Mandiner ugyanis korábban arról írt, Tüttő Kata vezetheti a szocialisták EP-listáját, ezt pedig az évadnyitón jelenthetik be.

Az MSZP évadnyitóját itt tudja visszanézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!