Narancs riasztást adott ki szombatra az erős szél miatt az OMSZ

2023. február 3. – 09:19

Másolás

Vágólapra másolva

Mozgalmas időjárás várható pénteken és a hétvégén az OMSZ jelentése szerint: ma még akár havazhat is, szombaton viszont a 90 kilométer/óránál is erősebb széllökések várhatók egyes helyeken, így Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megye területére szombatra másodfokú, azaz narancs riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A hivatalos Facebook-oldalukon azt írják, nyugat felől egyre többfelé számíthatunk csapadékra: havazás, havas eső, de leginkább eső várható. Legtovább az északkeleti megyékben tarthat ki a havazás, néhány centis hóréteg átmenetileg többfelé is kialakulhat, de az enyhülés hatására napközben a legtöbb helyen gyorsan elolvad a hó, a hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul.

Pénteken is erős lesz a szél, de szombatra még inkább felerősödik, az erős széllökések veszélye miatt szombatra másodfokú, narancs riasztást adtak ki Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megye területére, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas területére pedig elsőfokú, sárga riasztás lesz érvényben.

Frissítés 11:30 – Északkelet felől sarkvidéki eredetű, hideg légtömeg zúdul hazánkra, teszi mindezt úgy, hogy a Dunántúlon akár 100-110 km/órás széllökések is előfordulhatnak. Az Időkép megkockáztatja, hogy a Balatonnál, valamint a magasabban fekvő területeken a legerősebb lökések még a 120 km/órát is elérhetik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!