Sikkasztás és hivatali vesztegetés miatt nyomoznak egy Pest megyei tankerületben

2023. február 1. – 10:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyészség és a rendőrség is megerősítette a Magyar Narancs Online-nak és később a Telexnek is azt a sajtóértesülést, hogy sikkasztás és hivatali vesztegetés gyanúja miatt indult nyomozás egy tankerületi vezetőt érintő ügyben, Pest megyében.

Január közepén írt arról a Vác és Környéke című portál, hogy az egyik tankerületi vezető saját magának kért ingyen munkavégzést és egyéb ajándékokat vállalkozóktól azért cserébe, hogy a felügyelete alá tartozó iskolákba beszállíthassanak. A lap azt írta, hogy a vezető egyik esetben 700 kiló gyümölcsöt kért egy tankerülettel szerződésben álló vállalkozótól, hogy később is sikeresen pályázhasson az iskolagyümölcs-programban beszállításra, egy másik esetben egy karbantartó vállalkozástól kérte, hogy a megbízásokért cserébe „csináljanak meg ezt-azt a családi házán”.

Korábban a Telex is kereste az ügyben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, de január 16-án még azt a választ kaptuk, hogy nincs elrendelt nyomozás tankerületi vezetővel szemben. Viszont február 1-jén megkeresésünkre a rendőrség azt írta: „a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy feljelentés alapján rendelt el nyomozást sikkasztás és hivatali vesztegetés elfogadása bűncselekmények gyanúja miatt. Az ismeretlen tettes ellen folyamatban lévő büntetőeljárás eddig elvégzett, illetve tervezett nyomozási cselekményeiről a rendőrség nem ad tájékoztatást.”

A Magyar Narancs Online a Váci Tankerület Központ vezetőjére asszociált az ügyben, meg is keresték, ő írásban annyit válaszolt, hogy a rendőrség nem kereste őt. A Pest Vármegyei Főügyészség megerősítette, hogy a rendőrség eljárást folytat, az ügy felderítési szakaszban van, gyanúsítottat még nem hallgattak ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!