Most elmondhatja véleményét a nagykörúti biciklizésről, meg sok minden másról is

2023. január 31. – 13:40

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Mobilitási Terv Budapest közlekedési fejlesztésének irányait jelöli ki egészen 2030-ig. Ha ilyen terv nem lenne, nem is jöhetnének bizonyos Európai Uniós források, de szerencsére van. Olyannyira van, hogy március 10-ig a lakosok elmondhatják a véleményüket, mit szeretnének, hogyan szeretnék azt, illetve mit gondolnak egyes tervekről, írja a BKK.

A BKK közzéteszi weboldalán a céljait és az ahhoz tervezett intézkedéseit, a budapestiek és a főváros környékén élők pedig kérdőívet tölthetnek ki, amiben véleményezhetik ezeket, illetve javasolhatnak mindenféle dolgokat. Az illetékesek pedig azt ígérik, hogy minden javaslatot gondosan megvizsgálnak.

Van már amúgy ilyen, jelenleg is hatályban lévő stratégiája a fővárosnak, de azt még 2019-ben fogadták el, és azóta ugye történt egy és más:

  • koronavírus-járvány,
  • energiaválság, és
  • új az EU-s és a budapesti klímapolitika is.

Miben új? Elméletben kisebb, gyorsan és hatékonyan megvalósítható, hasznosabb projekteket helyez előtérbe: nagyobb hangsúlyt fektet

  • az aktív mobilitás,
  • a gyalogos közlekedés és
  • a kerékpározás feltételeinek javítására.

Az olyan szexi címet kapott kérdőívet, mint például Célrendszer társadalmi egyeztetése vagy Stratégiai Környezeti Vizsgálat társadalmi egyeztetése, itt lehet kitölteni.

Hogy aztán mi sül ki az egészből, arról a Főváros Közgyűlése várhatóan 2023 tavaszán dönt majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!