Két hidegfront is jön a héten, erős szél, eső, havas eső közelít

2023. január 30. – 11:20

Másolás

Vágólapra másolva

Az idei január leghidegebb éjszakája volt a mostani, hétfőre virradóra szokás szerint a Nógrád vármegyei Zabaron volt a leghidegebb, mínusz 9,4 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

A meteorológiai szolgálat közlése szerint 1991–2020 között január 30-án az átlagos minimum-hőmérséklet mínusz 4,2 fok körüli, vagyis a hideg vasárnapi éjszaka az ilyenkor szokásosnak megfelelő idő.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn délelőtt északnyugat felől beborul az ég, és egyre több helyen fordulhat elő gyenge eső, havas eső, kisebb havazás. A havazással érintett tájakon nem számíthatunk jelentős hóvastagság kialakulására. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Napközben 0–7 fokot mérhetünk.

Kedden egy hidegfrontnak köszönhetően változóan napos-felhős idő várható, a felhőátvonulásokból elszórtan számíthatunk futó záporok kialakulására, de a magasabb tájakon hózáporok is előfordulhatnak. Sokfelé erős, helyenként viharos lesz a szél. Enyhébb lesz a hajnal, általában -3 és +3 fok közé csökkenhet reggelre a hőmérséklet, kora délután pedig 4–9 fokra van kilátás.

Szerdán is változóan felhős-napos időben lesz részünk, elszórtan ezen a napon is kialakulhat átmenetileg kisebb eső, zápor, illetve havas eső is. Sokfelé szeles lesz az idő, a nyugatias szelet többfelé kísérhetik erős, néhol esetleg viharos közeli lökések is. A legmagasabb hőmérséklet pedig 4–11 fok között alakulhat.

Csütörtökön újabb hidegfront érkezik, a napsütést gyakran zavarhatják felhők, több tájegységünkön időnként vegyes halmazállapotú csapadékra is számítani kell. A szél sokfelé erős lesz, néhol egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. Kora délután 4–9 fok valószínű.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!