Gimnáziumi tanárt indít polgármesterjelöltként Kövér László szülővárosában az MSZP

2023. január 29. – 14:30

Másolás

Vágólapra másolva

Az MSZP megkezdte a felkészülést a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokra, így a szocialista párt vasárnapi online sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes társelnök újabb öt polgármesterjelöltet nevezett meg.

Komjáthy Imre, az MSZP társelnöke azt mondta: „az önkormányzati választások esetében, ahol nem tudnak helyben megállapodni”, ott a legjobb jelölt kiválasztására az előválasztást tartják megfelelő megoldásnak. Komjáthi Imre hangsúlyozta, hogy a már hivatalban lévőket továbbra is támogatják, áll a sajtóközleményükben.

„Az MSZP abban érdekelt, hogy Magyarországon az önkormányzatokat ne tovább gyengítsék, hanem inkább erősítsék” – mondta Kunhalmi Ágnes társelnök, majd hozzátette: akkor van jó élet egy településen, ha azok az emberek, akik az adott településért felelnek, minél közelebb vannak az ott élőkhöz. Kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban a Fidesz megcsonkította az önkormányzatokat, pénzt vont el tőlük, és így az emberektől is.

A 2024-es önkormányzati választásokon, az MSZP Szombathelyen újra Nemény András jelenlegi polgármestert indítja, Celldömölkön szintén a mostani polgármestert, Fehér Lászlót támogatja, valamint Szabó Józsefet, aki Répcelak hivatalban lévő polgármestere. Továbbá az MSZP polgármesterjelöltje Pápán, Kövér László és Gyurcsány Ferenc szülővárosában Grőber Attila történelem-filozófia tanár, aki jelenleg is tanít egy pápa gimnáziumban, amúgy pedig önkormányzati képviselő. Budapest X. kerületében, Kőbányán pedig Somlyódy Csaba, jelenlegi alpolgármestert, városfejlesztési-, városgazdálkodási szakembert indítja a párt a 2024-es önkormányzati választásokon.

Az MSZP Választmányának döntése értelmében tavaly decemberben már öt polgármesterjelöltet megneveztek: az MSZP Márton Rolandot (Székesfehérvár), Csige Tamást (Hajdúdorog), Csizmazia Ferencet (Budapest XVI. kerület), Lukoczki Károlyt (Budapest, XVII. kerület) és Pajin Bálintot (Budapest, XXII. kerület) jelölte meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!