Fiatal lányok veréssel kényszerítettek prostitúcióra kislányokat Budapesten

2023. január 26. – 09:45

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy háromtagú, fiatal lányokból álló társasággal szemben, akik anyagi haszonszerzés érdekében kiskorú lányokat bírtak rá, hogy férfiak részére szexuális szolgáltatást nyújtsanak, olvasható az ügyészség közleményében.

Az elkövetéskor 16, 15 és 20 éves lányok 2020. február 18-án találkoztak az akkor 12 éves, életkora, családi háttere és anyagi lehetőségei miatt könnyen befolyásolható, kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettel. A vádlottak rövid ismeretség után a lánnyal együtt a IX. kerületi Üllői útra mentek, ahol a 16 éves lány rávette a kiskorú sértettet arra, hogy végezzen prostitúciós tevékenységet, egyúttal megígérte, hogy a szexmunkáért kapott pénz felét megkapja. A sértettet a nála idősebb lány határozott, fenyegető stílusa megijesztette, és nem mert ellentmondani neki, ezért szexuális aktust létesített egy számára ismeretlen férfival.

A vádlott két társa eközben egy másik, szintén 18. év alatti lányt próbált prostitúcióra kényszeríteni, ennek érdekében a tiltakozó lányt ököllel többször megütötték. A bántalmazásnak szemtanúja volt az előbbi ügyféltől éppen visszatérő 12 éves sértett, akiben a másik lány bántalmazása félelmet keltett, és ennek hatására még ugyanazon a napon további három férfival létesített szexuális kapcsolatot, az ebből származó pénzt pedig átadta az elkövetőknek.

A vád szerint a 16 éves lány 2021 márciusában egy másik, szintén nehéz élethelyzetben lévő kiskorút vett rá prostitúcióra azzal az ígérettel, hogy a szolgáltatásért kapott pénzt elosztják egymás között. Az elkövető a 16 éves lányt egy IV. kerületi lakáshoz kísérte, ahol a sértett szexuális szolgáltatást nyújtott egy, az életkoráról tudomással bíró férfinak. Amikor a sértett másnap, az újabb felhívásra már nemet mondott, a vádlott megfenyegette, hogy kompromittáló videót tesz közzé róla az interneten. A fenyegetés hatására a sértett még több alkalommal nyújtott szexuális szolgáltatást ugyanannak a férfinak.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben 18. év alatti sértett sérelmére elkövetett emberkereskedelem bűntette, gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A főügyészség a gyermekprostitúciót kihasználó férfival szemben is vádat emelt. A vádiratban mind a négy vádlottal szemben – a fiatalkorúak esetében fiatalkorúak börtönében végrehajtandó – szabadságvesztésre irányul az ügyészi indítvány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!