Február 18-án tartja meg évértékelő beszédét Orbán Viktor

2023. január 25. – 08:23

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg idén is a Várkert Bazárban lesz Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde, de a helyszínt illető előkészületek, tervezési folyamatok még tartanak. Annyi azonban biztos, hogy az évértékelőt február 18-án tartják majd – ezt Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke erősítette meg az Origónak.

A miniszterelnök 2022-ben is februárban tartotta az évértékelő beszédet, akkor 12-én. Tavalyi beszédében azt mondta, hogy a magyar kormány állta a sarat a világjárvány alatt, bezzeg Európában nem volt olyan jó a helyzet, mint Magyarországon. Mivel az évértékelő még a választás előtt zajlott, így több ízben szóba kerül a baloldal: azt mondta például, hogy ha a baloldal kormányoz, nincs pénz, ha a Fidesz, akkor van, és hogy a magyar védvonalak csak addig állnak a határon, amíg a Fidesz van kormányon.

Itt jelentette ki azt is, hogy 55 milliárd forint lesz a debreceni vakcinagyár, ami már év végén munkába áll – aztán egyelőre erről szó sincs. Orbán Viktor azt mondta még tavaly, hogy fel kell venni a balkáni országokat az unióba, ki kell egyezni a szerbekkel, és balkáni Marshall-csomagra van szükség. Érintette az orosz–ukrán helyzetet, ami akkor még konfliktusos volt, háborús azonban nem. Azt mondta akkor, hogy Magyarország érdekei világosak az orosz–ukrán konfliktusban: el kell kerülni a háborút, mert egy háború miatt millió migráns érkezne Ukrajna területéről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!