Népszava: 7 milliós támogatást kapott egy honvédelmi miniszterhez köthető alapítvány a Magyar Falu Programon

2023. január 24. – 07:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Népszava információi szerint közel 7 millió forint támogatást nyert a Magyar Falu Programon a Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterhez köthető Némethy Bertalan Alapítvány. A miniszter kuratóriumi elnök is az alapítványban, így elméletben a támogatások elköltéséről is dönthet.

A lótartással és versenyeztetéssel foglalkozó alapítvány a Bélapapusztán működő tabajdi lovardához tartozik. A lap kereste ez ügyben a honvédelmi minisztert, de Szalay-Bobrovniczky Kristóf nem válaszolt a kérdéseikre.

A Népszava összesítése szerint 113 olyan civil szervezet kapott támogatást a Magyar Falu Programon, ami valamilyen módon kötődik a kormánypártokhoz, mert például jelenlegi vagy egykori fideszes polgármester, parlamenti képviselő vezeti őket. Ezek a szervezetek összesen 425 milliót kaptak a civileknek szánt támogatásokból.

Frissítés 2023. 01. 24. 13:57-kor:

A Honvédelmi Minisztérium közleményében kedden azt írta, hogy a megjelent hírekkel ellentétben „Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Némethy Bertalan Alapítványnak alapítója soha nem volt, elnöki pozíciójáról lemondott, kuratóriumi tagsága 2022. június 7-i hatállyal megszűnt. Így az Alapítvány vezetésében semmilyen módon nem vett és nem vesz részt” – írták.

A közlemény szerint a nemzetközi és magyar lovassport-élet egyik legnagyobb alakjaként ismert Némethy Bertalan – aki Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagybátyja volt – szellemi és szakmai örökségének emléket állító alapítvány a magyar lovaskultúra és lovashagyományok támogatására és népszerűsítésére, illetve az örkényi Lovaglótanárképző Intézet szellemiségének ápolására létrejött nonprofit szervezet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől