Nem találnak vezetőt a budapesti állatkert élére, inkább részvénytársasággá alakítanák

2023. január 24. – 09:18

Másolás

Vágólapra másolva

Eredménytelenül zárult a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói posztjára kiírt pályázat. A pályázatot elbíráló bizottság decemberben időt kért, az idei ülésén pedig meghallgatta az egyetlen érvényesnek nyilvánított pályázatot benyújtót, a végső megoldás azonban a részvénytársasággá alakítás lehet – írja a Népszava.

A lap azt írja, hogy a kétórás ülésen meghallgatták az egyetlen jelöltet, akinek a pályázatából a bíráló bizottság hiányolta a stabil jövőképet, a gazdasági alapok megerősítését és a fejlesztésére vonatkozó elképzeléseket is. Végül 2 igen, 5 nem és 2 tartózkodás mellett nem támogatták a jelöltet.

Bősz Anett kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes kétségesnek tartja, hogy egy újabb pályázati körrel megtalálhatnák a leendő főigazgatót. A főpolgármester-helyettes szerint a megoldás az lehet, ha az állatkertet

gazdasági társasággá alakítanák át, és a létesítményt anyagilag függetlenítenék a fővárosi önkormányzattól.

A fővárosi kabinet nem utasította el Bősz javaslatát, így most felmérik a lehetőséget és annak anyagi vonzatát is. „A gazdasági társasággá szervezés rugalmasabb pénzügyi és marketingstratégia indítását tenné lehetővé” – mondta a főpolgármester-helyettes. Az erre vonatkozó előterjesztést szerdán tárgyalja majd a Fővárosi Közgyűlés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!