Hétfőtől sztrájkolnak a tanárok, csütörtökre hívta az államtitkár tárgyalni őket

2023. január 20. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

Január tizedikén tette közzé a január 23-án kezdődő országos sztrájkhét részleteit a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a nedolgozzingyen.hu-n. Az útmutatóban arra hívták fel a tanárok figyelmét, hogy a lehető legkevesebb órát tartsák meg.

A sztrájkhét azért hétfőtől kezdődik, mert a középiskolai felvételik időpontja szombat délelőtt, és a diákok felkészülését nem akarták hátráltatni.

A Belügyminisztérium péntek délelőtti, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a sztrájkbizottság következő ülését dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár 2023. január 26-ra, csütörtökre hívta össze.

A Pedagógusok Szakszervezete, valamint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete részére megküldött meghívóban az államtitkár felhívta a szakszervezeti vezetők figyelmét arra, hogy a január 23-tól meghirdetett országos sztrájknapokon a köznevelési intézményekben az intézményvezetők és a tankerületek az elégséges szolgáltatás körébe tartozó szolgáltatások teljes körű biztosításáért mindent megtesznek. A helyi sztrájkbizottságot, illetve sztrájkszervezőt terhelő kötelezettségek betartása a tanulók érdekeinek védelmét kell szolgálnia, a gyermekek semmilyen hátrányt nem szenvedhetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!