Érdtől Gyöngyösig üldözték a rendőrök az autótolvajt, aztán egy padkázásnál kitört egy kerék

2023. január 19. – 13:11

Másolás

Vágólapra másolva

Már hetek óta G. Tibor Richárd nyomában voltak a rendőrök, mire január 12-én valóban üldözőbe is vették egy konkrét esetnél, számol be a Police.hu egy sikeres elfogásról. A 28 éves érdi férfit épp autólopás miatt/közben/után fogták volna el a rendőrök, amikor az nagy gázt adott, és menekülni kezdett – egészen Heves vármegyéig.

Gyöngyösön aztán autójával lepadkázott, kitört az egyik kereke, de nem adta fel, ezután gyalog próbálta lerázni az őt követő rendőröket. Átugrott egy korláton és néhány pillanatra eltűnt a szemük elől – elbújt egy 8 méter mély és 5 méter széles beton-partfallal körülvett patakmederbe, itt guggolt, amikor körbevették.

A rendőrök megbilincselték, elfogták, majd kórházba vitték a lábát fájlaló férfit. Az érdi nyomozók akkor már több hete G. Tibor Richárd nyomában voltak, aki addigra több autót is ellopott, de egy idős koránál fogva korlátozott férfitől két kutyát és 90.000 ezer forintot is elvitt. Egy érdi nőt – vélt sérelme miatt – házának felgyújtásával fenyegetett meg, egy 85 éves nyugdíjast nem engedett ki a kocsijából, miután hazavitte és a fuvarért pénzt kért tőle, de attól sem riadt vissza, hogy ellopja egy autópályán lerobbant utánfutó mentését végző férfi táskáját, miközben azt színlelte, ő is segíteni akar.

A 28 éves férfi a kihallgatásán a vallomástételt valamint a jegyzőkönyv aláírását is megtagadta, a gyanúsítás ellen panasszal élt. G. Tibor Richárd ellen jelenleg nyolc másik büntetőeljárás van folyamatban főként vagyon elleni bűncselekmények, valamint garázdaság gyanúja miatt. A férfit azóta letartóztatták. Vele szemben lopás, személyi szabadság megsértése, csalás kísérlete, kifosztás, lopás, valamint zaklatás gyanúja miatt folytatják le az eljárást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!