Három évet is kaphat az a győri férfi, aki részegen vezetve betörte egy iskola kerítését és az udvarra hajtott

2023. január 17. – 08:18

Másolás

Vágólapra másolva

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki tavaly szeptemberben ittasan nekiütközött egy másik autónak, majd elhajtott a helyszínről, és menekülés közben a kerítésen keresztül egy iskolaudvarra hajtott.

A 63 éves férfi úgy vezetett Győrben, hogy előtte ivott, emiatt egy piros lámpánál rosszul mérte fel a sebességét, és az előtte álló kocsinak ütközött. Ezután nem állt meg a helyszínen, nem győződött meg arról, hogy megsérült-e valaki, hanem a másik autót kikerülve elhajtott a helyszínről.

Nem messze azonban nem tudott bevenni egy kanyart, felhajtott a járdára, majd egy általános iskola kerítését áttörve az iskola udvarára hajtott, ahol egy emlékoszlopnak ütközve állt meg. A férfi ezután futva menekült el a helyszínről, a rendőrök azonban a közelben elfogták. Senki sem sérült meg, és az iskolaudvaron sem volt senki a baleset idején.

Fotó: Magyarország Ügyészsége
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Ittas járművezetésért és cserben hagyásért emeltek ellene vádat. Akár három év börtönt is kaphat, és indítványozták, hogy a férfit a bíróság tiltsák el a vezetéstől. Várhatóan a Győri Járásbíróság hoz ítéletet az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!