A drónos házhoz szállítást teszteli a Rossmann

2023. január 17. – 11:06

Másolás

Vágólapra másolva

A házhoz rendelt termékek drónos kiszállítását teszteli az adatvezérelt logisztikai megoldásokat kínáló DODO és a webshoppal rendelkező Rossmann drogériahálózat, adta hírül a cég sajtóközleményében. Első lépésként tesztrepülést végeztek, a csomag drónra helyezéséhez, továbbá a felszálláshoz és a landoláshoz szükséges időt mérték fel.

Az első tesztrepülés a XI. kerületből, a Savoya Park bevásárlóközpontban található Rossmann üzlet elől indult, a célállomást pedig a III. kerület kertvárosi részében jelölték ki. A startpont és a kézbesítési cím egymástól 15 kilométerre helyezkedik el légvonalban, azonban a drón ennél hosszabb távon repült, mivel az út egy részét a Duna felett tette meg. A drón az első tesztrepülés során még csomagot nem szállított, azonban a csomag súlya nem befolyásolja a repülési sebességet.

Az útvonal berepülése összesen 14 percet vett igénybe, az átlagos repülési magasság 20-50 méter között volt, a drón pedig átlagosan 50 kilométer/óra sebességgel haladt, azonban az eszköz repülési sebessége a jövőben várhatóan törvényi szabályozás alá esik majd.

A pilot projekt következő fázisaként pedig a cél egy újabb tesztrepülés indítása, amely során a teherdrón csomagot szállít majd a kiindulási pont és a célállomás között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!