Késsel hadonászva rabolt ki egy nőt egy férfi a 6-os villamoson, vádat emeltek ellene

2023. január 11. – 12:03

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt az ügyészség egy 50 éves férfival szemben, aki pár hónappal ezelőtt, az egyik budapesti villamoson, késsel fenyegetve rabolt ki egy külföldi nőt. Az ügyészség honlapján közölt vádirat szerint a férfi egy szeptemberi délutánon a 6-os villamoson leült a nővel szemközti ülésre, közel hajolt hozzá, és az ujjai összedörzsölésével jelezte neki, hogy pénzt kér tőle.

A magyarul nem tudó nő a fejét rázva jelezte, hogy nem ad. A férfi egy újabb sikertelen próbálkozás után elővett egy kést, és látványosan forgatni kezdte a nő előtt, majd hirtelen a nyaka felé szúrt.

A villamos kamerájának videóján látszik, hogy a nő védekezésképpen elrántotta a fejét, de a férfi tovább hadonászott a késsel, volt, hogy a nő hasa felé szúrt, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle. A nő a fenyegetés hatására sokkos állapotba került, félelmében kinyitotta a pénztárcáját, amiből a férfi kivett és eltett 55 ezer forintot. A nő megpróbált eltávolodni a férfitól, de az hátulról meglökte őt, majd a következő megállónál leszállt a villamosról.

A rendőrök még a helyszín közelében elfogták férfit, akit az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádol, és végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza vele szemben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!