Január 23-tól a Deákig jár a 3-as metró, és a Ferenciek tere megállót is átadják

2023. január 11. – 16:19

Másolás

Vágólapra másolva

Január 23-tól már a Deák Ferenc térig lehet utazni a 3-as metróval, és a Ferenciek tere megállót is megnyitják az utasok előtt, írja a BKK szerdai közleményében. Ez azt jelenti, hogy Kőbánya-Kispesttől a Deák Ferenc térig lehet utazni a 3-as metróval, így Dél-Pest felől átszállás nélkül elérhető lesz a belváros. Ugyanakkor a Deák tér és Göncz Árpád városközpont között továbbra is pótlóbuszok járnak, illetve a Nagyvárad téren továbbra sem áll meg a metró a felújítás miatt. A Nagyvárad tér a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal is elérhető.

Az átadás napján, január 23-án a pótlóbuszok napközben még a Kálvin térig közlekednek, 21 órától pedig az eddig megszokott esti közlekedési rend szerint Kőbánya-Kispestig pótlóbusszal lehet utazni.

  • Tehát hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró.
  • A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is az M3-as jelzésű, illetve a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A-as jelzésű metrópótló autóbusszal is lehet utazni.
  • Hétköznap esténként és hétvégén továbbra is Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között pedig az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

A BKK közleménye szerint a felújítás 2023 második negyedévében fejeződik be, várhatóan március közepétől már a teljes vonalon jár a metró, május közepétől pedig az utolsóként felújított Nagyvárad tér és Lehel tér állomásokat is használhatják az utasok.

Szintén a 3-as metróhoz kapcsolód hír, hogy füstpróbát végeznek a felújítás alatt álló Arany János utcai és Nyugati pályaudvari megállókon januárban. A szakemberek a hő- és füstelvezető rendszert tesztelik. A füstpróbák hétvégén és hétköznap reggel 8 és este 7 óra között zajlanak. Az első teszt helyszíne az Arany János utcai metróállomás lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!