Akár hárommillió forintos állami támogatást is kaphatnak a kis hentesüzletek

2023. január 9. – 09:30

Másolás

Vágólapra másolva

Összesen négy és fél milliárd forinttal támogatja a kis hentesüzleteket a kormány – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

A mikrovállalkozásként működő hentesüzletek támogatásának célja a kistelepülések népességmegtartó erejének növelése, ebben ugyanis fontos szerepet játszik az élelmiszerekhez való hozzáférés – olvasható a minisztérium közleményében.

Az összesen 4,5 milliárd forintnyi forrásra az év elején pályázhatnak majd az érintettek. Az Agrárminisztérium tervei szerint több mint ezer hentesüzlet részesülhet a boltonként akár 3 millió forint támogatásban.

Nagy István kifejtette, „a kis hentesüzletek létrehozhatnak rövid ellátási láncokat, hozzájárulhatnak az élelmezésbiztonság megvalósulásához, fenntartásához és emellett munkát is biztosítanak az ott élőknek. Ezek a kereskedelmi egységek biztosítják hazánk tradicionális, változatos, térségi ízvilágának és konyhaművészetének fennmaradását is. Egyszersmind ezen üzletek léte a vidék és különösen a kistelepülések népességmegtartó erejének is alapját képezik, így támogatásuk társadalmi és demográfiai szempontból is jelentős.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!