Szilveszterkor ismét többen lerobbantották a kézfejüket

2023. január 1. – 15:59

Másolás

Vágólapra másolva

Szilveszter dél és újév hajnali 6 óra között 18 esetben 17 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt, derül ki a közleményből. Ez alapján a január 1-jei fáradt fejjel is egyértelműnek tűnik, hogy
valakivel szemben 2 esetben is eljártak.

Ezen termékek felhasználásához kapcsolódóan 4 súlyos és 6 könnyű sérüléssel végződő baleset jutott a rendőrség tudomására, írják.

  • Zalaegerszegen egy gyerek mellett robbant fel egy tűzijáték.
  • Zircen egy fiatalkorú fiú úgy gyújtotta meg a pirotechnikai eszközt, hogy kézsérülése keletkezett.
  • Petneházán szintén egy gyermek sérült meg, akinek a kezében robbant fel egy pirotechnikai eszköz.
  • Bódvaszilason egy férfi gyújtott meg egy tűzijátékot, amely égési sérülést okozott.

Miskolcon tűzijáték szabálytalan használata miatt kiégett egy lakás, az érintett társasház több lakójának el kellett hagyni otthonát. A tüzet okozó férfi ellen közveszélyokozás miatt indult büntetőeljárás.

Szilveszter este, valamint az újév első óráiban a rendőrök összesen 46 főt állítottak elő ittas járművezetés gyanúja miatt.

Szokatlan módszerrel próbált mindenkit lebeszélni a szilveszteri petárdázásról az Országos Mentőszolgálat, a szervezet Facebook-posztjában egy képösszeállítás jelent meg: „Íme kilenc indok, hogy miért ne vegyél petárdát szilveszterre”. A képen vélhetően petárdától szétroncsolódott kezekről készített röntgenfelvételek szerepeltek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!