Ne dobják ki, vagy főzzenek plusz egy adagot! – polgármesterek buzdítanak jótékonykodásra

2022. december 27. – 15:59

Másolás

Vágólapra másolva

Négy fővárosi kerületi polgármester és a főpolgármester egy közös kezdeményezés keretében arra biztatja az éttermeket, hogy a megmaradt ételt ne dobják ki, illetve amennyiben megtehetik, főzzenek pluszadagot, hogy eljuttathassák a rászorulóknak – tették közzé felhívásukat a Facebookon.

Az akcióhoz csatlakozó öt polgármester: Baranyi Krisztina, Karácsony Gergely, Őrsi Gergely, Soproni Tamás és Pikó András. Fontosnak tartják, hogy ne csak az ünnepek előtt adakozzunk, hanem közben és utána is.

„Arra kérjük a vendéglátóhelyeket, hogy ha lehetőségük engedi, főzzenek pár adag meleg ételt pluszban, hogy eljuttathassuk azoknak, akiknek nem jut az asztalukra”

– írták, de a megmaradt ételeket is várják. A felajánlásokat a Budapest Bike Maffia fogja eljuttatni majd oda, ahol „a legnagyobb szükség van rá”. Az éttermek jelentkezését az etelmentes@bikemaffia.com címen várják.

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere arról beszélt, hogy a részt vevő polgármesterekkel sok a közös ügyük, de nemcsak azért, mert ellenzékiek, hanem azért is, mert „ugyanazok értékek mellett kötelezték el magukat”. Innen a segítségnyújtást tartják a legfontosabbnak. „Nem kérünk többen annál, hogy mint hogy a felesleget adják oda azoknak, akik számára egy tál jó minőségű étel sokkal többet jelent, mint gondolhatnánk” – mondta Karácsony Gergely főpolgármester.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!